INDEX DE FONTS

Aquí podreu trobar alfabeticament les fonts suggerides, tant les trobades i descrites com les pendents de recerca.

divendres, 24 de març del 2017

FONT DE LES TRES PINASSES




Es tracta d'una font en la frontera del radi d'acció que aquest blog tracta, allà a les portes del Moianes.

Es pot accedir desde una pista que surt al S del Monistrol de Calders o be desde la masía del Rossinyol. La manera d'arribar-hi es situant-se en la cruïlla de la carretera que ve de Talamanca i la que va de Monistrol de Calders a Sant Lorenç Savall. 
Si baixem aquesta última carretera direcció Sant Lorenç trobarem dessiguida una pista a mà esquerra que accedeix a la masía del Rossinyol a uns 10min a peu. 





Jo, per no travesar la propietat privada del mas i trovar-me els gossos vaig accedir-hi desde la mateixa cruïlla de la carretera que ve de Talamanca d'on surt camí que en un parell de revolts puja pel bosc per la vessant esquerra d'un turonet. Una vegada el cami desapareix ens podem ficar per un bosc transitable on podriem intuir una traça de corriol o be asumir un camp a travès decantan-nos cap a la dreta com vorejant el turonet. Amb intuició arribarem en pocs minuts a un camí ample i d'aquí a la part baixa dels camps de conreu de la masia del Rossinyol. Haurem d etrobar el camí que baixa del mas als camps on trobarem una bassa (Font del Rossinyol??) i desde aquí pujar a la masia, sense poder erscapar-nos de l'assetjament dels gossos del mas, i pendre una pista que surt capa ala dreta d'un turó. Aquesta pista baixa a buscar unes altes pinasses que ens marquen la ubicació de la Font de les Tres Pinasses (41º 44.047 N, 02º 00.975 E)