INDEX DE FONTS

Aquí podreu trobar alfabeticament les fonts suggerides, tant les trobades i descrites com les pendents de recerca.

divendres, 27 de març del 2009

Les Pedritxes. Can Roure

Aquest capítol recull una serie de fonts que podrem trobar de forma dispersa en la vessant E de la Serra de les Pedritxes que s'estén desde el turó de Castellsapera al N fins a petar practicament amb Terrassa al S.

La Barata:
Podriem dir que la Barata es un ínfim nucli urbà composat per una serie de masies agrupades complementades per l'esglesia de Sant Roc. Desde aquí podrem anar a buscar la Font de les Cantarelles y la Font Foradada.
Si seguim uns metres a munt per la carretera que duu al Coll d'Estenalles, just quan s'acaben els terrenys urbanitzats de La Barata , trobarem un caminet a mà esquerra senyalitzat com a "Camí Ral" que en pocs metres s'ajusta amb una pista que haurem de reseguir a munt durant uns 15min. Aquí trobarem una bifurcació on haurem de pendre el trencall de la dreta que uns metres., La pista poc després es transforma en un caminet que va girant en direcció oest fins trobar en uns 15min la Font de les Cantarelles.
De tornada a la carretera, just en front de l'entrada al "Camí Ral", a l'altre banda de la carretera podrem trobar les restes de l'antiga Font Foradada. Actualment no hi raja aigua peró es pot intuïr que en temps passats aquest era un indret fresc i agradable com demostra la bassa (ara seca) i restes d'un antic jardinet entre grans arbres.

Can Roure:
Igual que La Barata, Can Roure és igualment un petit nucli habitat compost per unes poques construccións i l'esglesia de Sant Joan amb un bonic cementiri adjunt. Dins el recinte del cementiri podrem trobar la Font de Sant Joan i al final de la pista, just a sobre de tot el complex, trobarem també la Font de Can Roure.

Font dels Horts:
La podrem trobar en la par alta de l'urbanització de les Pedritxes. Al final del carrer del Raval de Roca Bruna podrem intuïr un corriolet que baixa en picat i que creua una torrentera, és en aquest punt on podrem trobar el terra mullat pels filtartges del que podria ser surgencia de la Font dels Horts.

Font de la Riba:
Harem de plantar-nos en la pista que surt del carrer d'Alba de la Barata, en un revolt tancat, entre les urbanitzacions de les Pedritxes i els Rourets i que puja al Coll de la Riba, en uns 10min trobarem a mà esquerra un caminet que transcorre en direcció E paral.lel a la pista a una certa alñçada fins trobar la Font de la Riba.

Font de Roques Blanques:
La trobarem en el parking de l'àrea d'Esplai Can Candi. En la carretera que puja de Terrassa al Coll d'Estenalles. En la mateixa rotonda de desviació al nucli de Matadepera trobarem a l'esquerra un petit descampat amb dues pistes asfaltades que pujen en direcció O, haurem de pendre la de més a l'esquerra que va esquivant tots els terrenys de Can Candi fins arribar a l'èra d'esplai amb la Font de Roques Blanques.