INDEX DE FONTS

Aquí podreu trobar alfabeticament les fonts suggerides, tant les trobades i descrites com les pendents de recerca.

dimarts, 18 de novembre del 2008

EL TORRENT CASTELLÓ I LES TERRES DEL CADAFALC

Recorregut: 10Km
Dificultad: Fàcil
Horari: 4h
Comentaris: Recorregut recomenat per anar amb BTT i poc recomenat per fer caminant ja que la majoria de l'itinerari es pista forestal. Aconsellat si es va caminant apropar-se en cotxe ja que la pista presenta bon estat fins la meitat del recorregut
Interesant els adornaments de les fonts d'aquesta zona amb unes rajoletes ilustrades molt curioses.

Per inicial el recorregut haurem de arribar a la Ermita de les Arenes per la carretera que uneix Castellar del Vallès i Sant Llorens Savall. Uns metres més amunt del parking de l'ermita trobarem una pista a mà dreta que haurem d'agafar. Com la pista està en bon estat podem entrar el cotxe i havent travessat un gual trobarem un lloc ample per deixar-lo.

Continuem la pista amunt durant uns 20min. on trobarem una bifurcació marcada per un gran plataner i una caseta de bombeix (es possible arribar fins aquí amb cotxe ja que la pista pressenta bon estat). Just en front de aquesta caseta trobarem una petita bauma i la Font del Plàtan, es tracta d'un gran bassalt a la torrentera desde on probablement es bombejava l'aigua.   Tornant a la caseta veurem que inicia el seu recorregut una pista en direcció nord. Als 5min trobarem a mà esquerra, dins la torrentera la Font dels Trons.
Seguirem pista a munt durant uns 5-10min on trobarem un tall de vegetació d'una línea de pals electrics, a la dreta el tall baixa i travessa la torrentera, doncs, un parell de metres abans de a creuar-la veurem un corriolet amagat a l'esquerra que s'endinça en la vegetació a buscar la mateixa torrentera, aquí trobarem la Font de la Sesta.

Continuarem pista a munt durant uns 5min fins trobar un punt on a mà esquerra el vorapista es un clar en el bosc, després del següent revolt intuirem una entrada a mà esquerra que puja a les runes de la Torrota de Cadafalc.

Una decena de metres a munt trobarem a mà esquerra una entrada que posta a un clar i just en front,a la dreta, un camí bastant difós que baixa, el pendrem i quan sembla que mori a mà dreta veurem com continua tot baixant al fons de la torrentera, just abans de creuar-la i abans d'un clar en el bosc, trobarem un caminet que baixa a la dreta paral.lel a la torrentera. seguint aquest camí durant uns 150m haurem de parar atenció per trobar una entrada a l'esquerra, o sigui,  a trobar la torrentera on podrem trobar al Font de les Neules.

Tornem a la pista principal que haurem de seguir en direcció N fins trobar un trencalla l'esquerra que haurem d'agafar i en pocs metres un altre a la dreta fins petar desseguida al Coll Roig on trobarem una ample pista que seguirem per la dreta, o sigui, en direcció E i progressivament anirà prenent direcció S per anar a trobar la masía de Cadafalc en uns 20min.

Poc abas d'arribar a la masía, just en front d'uns camps d'olivera trobarem un corriolet a mà dreta que va baixant per unes grades. Poc a poc el corriol es transforma es un camí empedrat que va baixant per dins el bosc en direcció nord. Als 5min trobarem un revolt a esquerra on trobarem la Font de Sant Antoni.

Recolem a la pista principal i a pocs metres passat la masía trobarem trencall de pistes on pendrem la de la dreta que baixa  en direcció SO resseguint el Torrent del Sot de l'Àliga per trobar en uns 1.8Km la bifurcació de la Font del Plàtan, just abans d'arribar-hi trobarem a l'esquerra,  dins la torrentera, la Font de Sant Jordi.

Seguirem la pista avall fins el punt de partida, a la mateixa carretera.